Verksamhetsberättelse 2015

År 2015 var Gråbo Ridklubbs 34:e verksamhetsår och antalet medlemmar var vid årets slut 273 personer varav 145 stycken i åldern 0-20 år. Styrelsen har haft 11 protokollförda styrelsemöten samt ett antal arbetsmöten. Ett årsmöte 24 februari 2015. Medlemsavgiften för år 2016 bestämdes då till 250 kronor för junior, 400 kronor för senior och 600 kronor för familj.

Ridskolan

Ridskoleverksamheten har under året haft i snitt cirka 150 ridande elever per vecka. Lektioner hölls 5 dagar i veckan och förutom ordinarie lektionsridning arrangerades:
- teorilektioner
- hoppning för lektionsryttare
- dagridläger
- hoppkurser
- vuxenkvällar
- luciafirande
Lerums Gymnasieskola har haft en mindre verksamhet inom den så kallade, ridprofilen förlagd på anläggningen och i samband med den hyrt in ridskolehästar.
Tre dagar i veckan har funktionshindrade haft möjlighet att rida.
Instruktörer på ridskolan har varit ridskolechef Kicki Asp, Pernilla Larsson, Ulrica Strandberg, Katarina
Wennergren, Kerstin Andersson, Katarina Wennergren samt Malin Olofsson.
I slutet av år 2015 fick hästen Winnie avlivas på grund av skada i ryggen. Därmed saknas en häst i verksamheten och föreningen hade vid verksamhetsårets slut 10 hästar.

Anläggningen

Anläggningen har skötts löpande av personal och medlemmar. Dagverksamheten i Lerum har brukare och egen personal på anläggningen upp till 4 dagar i veckan.
I mitten av november startade byggprojektet som ska leverera en ny administrativ byggnad, nytt stall och nya foderförråd samt rivning av gamla stallet.
Då det nya stallet byggs i ridskolehästarnas hage, påbörjades arbetet med att markförstärka en ny hage. Detta arbete finansieras av Lerums kommun.
På grund av att Lerums kommun utreder anläggningsstödet till kommunens föreningar så finns det inget nytt avtal mellan föreningen och kommunen då det gamla 10-årsavtalet löpte ut i augusti 2015. Det gamla avtalet gäller tillsvidare. Det innebär också att arbetet med att utveckla mer aktivitetsyta såsom ny paddock vilar tills dialogen med kommunen för att få ett nytt 10-årsavtal återupptas.

Tävling

Tävlingar arrangerade av klubben:
En lokal dressyrtävling för ponny och häst arrangerades helgen 13-14 juni. Söndag 30 augusti arrangerades en lokal dressyrtävling för häst.
Klubben har arrangerat 18 Pay&Jump och Pay&Ride under året, både hoppning och dressyr som är mycket populära.
Klubben hade under året totalt 55 licensierade ryttare varav:
Licens Barn upp till 12 år 8 stycken
Licens Junior mellan 13 och 18 år 17 stycken
Licens Senior från 19 år 16 stycken
Endagarslicens oberoende av ålder 14 stycken

Klubbmästerskapet i hoppning avgjordes med stilbedömning
KM Lektionsekipage Junior: Johanna Forsman, Epos
KM Lektionsekipage Senior: Chloe Kanon, Mira
KM Privatekipage Junior: Vendela Alfredsson, Loui
KM Privatekipage Seniort: Anne Kjell, Loui

Klubbmästerskapet i dressyr
KM Lektionsekipage: Ida Lundqvist, Bosse
KM Privatekipage: Emma Winberg, Errol

Lagtävlingar

PONNY
Gotacupen ponny hoppning
2:a plats i serien
Ponnyallsvenskan hoppning div II
2:a plats i serien
HÄST
Dressyrallsvenskan div III
8:e plats i serien.

Under året har 14 hästar varit uppstallade. Alla platser har varit uthyrda.

Klubben har under året anordnat privata träningar, teorikurser, städdagar samt arbetsdagar. Innan midsommar anordnades terminsavslutning i form av jordgubbs- och sillhoppning och i december firades Lucia. Klubben anordnar regelbundet hopp- och dressyrträning för privatekipage.

Utbildning

Under året har både personalen och styrelsemedlemmar kontinuerligt deltagit i olika utbildningar. All utbildning har finansierats via SISU.

Cafeterian har varit igång under tävlings- och andra större arrangemang och då har caféet fungerat bra.

Ungdomssektionen har varit aktiv under året och genomfört flera aktiviteter som riktar sig till föreningens barn och ungdomar.
Kunskapstävlingen ”Vi i stallet” arrangerad av Ridsportförbundet, ledde till en vinst och en tredje plats i
distriktet.
I övrigt har följande aktiviteter arrangerats på klubben.
- Ponnyridning
- Seriedressyren
- Halloweenkväll
- Halloweenhoppning
- Luciashow
- Begagnatförsäljning

Klubbens tävlingar sponsrades av flera företag med fina priser.

Ordförande: Maria Lund
V. ordförande: Ewa Rockmyr
Kassör: Elisabeth Olsson
Sekreterare: Ann-Charlotte Pihl