Mycket centralt i samhället Gråbo finns Gråbo Ridklubb.
Klubben bildades år 1981 av några föräldrar som tog över en ridskoleverksamhet.
På anläggningen finns två stall med totalt 25 platser, en foderlada, ett kontorshus, en cafeteria, en paddock 20x60 meter, ett ridhus 20x40 meter och tillhörande beteshagar.
Allt hyrs av kommunen.

Idag driver föreningen en ridskoleverksamhet med ca 120 ridande elever per vecka. Klubben äger fn 10 hästar som används i verksamheten.

Förutom ridskola, finns det även möjlighet för medlemmar att ha egen häst medlemsuppstallad. Sammanlagt finns det 14 platser.

Klubben har ekipage som tävlar i hoppning och dressyr både på ponny och häst.

Klubben brukar varje år vara arrangör av helg med dressyrtävlingar och en helg med hopptävlingar både för ponny och häst. Utöver det arrangeras varje termin flera sk träningstävlingar i både dressyr och hoppning.

Det finns också ett samarbete med dagverksamheten i Lerum som har en del av sin verksamhet förlagd på anläggningen.

Uppdaterad: 13 OKT 2016 07:17 Skribent: Maria Lund