Hästar vi minns

Här finns några av de hästarna som varit på ridskolan genom åren.

Olle

Var ett Lettisk kallblod som kom till Gråbo ridklubb 2006.

2019 fivk han vandra vidare efter många år på klubben.

Putte

Putte kom till Gråbo ridklubb som treåring och var på klubben tills han blev 30 år.

Falcon

Kom till Gråbo ridklubb som treåring och var på klubben tills han blev 27 år. Det är många barn och vuxna som lärt sig rida tack vare honom.

Epos

Epos fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna då sviterna efter koliken han fick blev för svåra.
Vi tänker på honom med värme och glädje och känner stor tacksamhet för alla år han gav oss.

Fanta

Fanta fick spatt i båda sina bakben och hade ont så hon fick lämna oss i början av sommaren 2017 och springa på de gröna ängarna utan att ha ont.

Revue

Tyärr hade Revue problem med fång och det orsakade bestående förändringar i hennes hovar som smärtade. Därför fick Revue lämna oss innan sommaren 2016 efter 10 år på Gråbo Ridklubb.

Winnie

Det konstaterades att fina Winne hade sammaväxta kotor i ryggen och hon fick därför lämna oss strax innan julen 2015.

Tirp

Tirp fick lämna oss vid Lucia 2014 efter långvarig skada på ett gaffelband. Vi minns Tirps alla ponnybus men också de stunder han briljerade, framförallt i hoppningen.

TirpJE

Santos

Santos skadade sig akut i ena hasen i början av sommaren 2014. Efter ha vilat hela sommaren var han inte bättre och prognosen för skadan var dålig. Santos fick lämna oss och vi minns han som hästen som alltid ville göra rätt och alltid var glad.

SantosJE

Mirabella (Bella)

Bella fick akut fång i juni 2012 och eftersom hon hade så ont fick hon gå vidare till de gröna ängarna där hon kan äta mängder med gräs utan att få ont i hovarna.   Bella lämnar ett stort tomrum efter sig, inte bara hos Kerstin och Anna (som ägde henne) utan också hos de alla ridkoleelever som lärt sig rida på hennes rygg och alla de som har tävlat henne framgångsrikt, både i dressyr och hoppning genom åren. Tack Bella för vi på Gråbo Ridklubb fick dela dina sista 7 år med dig.

MirabellaJE

(Cynten)

Efter ha tävlat 150 hoppning, fött 6 föl och varit det sista året på Gråbo Ridklubb var det dags för Cynten att lämna denna jord för beta på de gröna ängarna. Vi tackar för denna tiden och sällan har väl en sån stor häst (178 cm) varit så snäll och populär att rida.

CyntenJE

Babsan (Bansa Azul)

Babsan trivdes inte på ridskolan så hon fick åka tillbaka till hästhandlaren för att hitta ett nytt hem.

Babsan

Pay

Efter en alldeles för kort tid hos oss fick Pay avluta sin dagar i mars 2011. Hon hade pålagringar som gjorde att hon hade ont. Trots detta var hon alltid lika snäll.

Joyce

Vår fina, snälla Joyce som efter ett lång och troget liv på ridskolan fick avsluta sina dagar strax innan julen 2009 och flytta till de evigt gröna ängarna.

Joyce och Isabel på tävlingsbanan.

Doris

Eftersom Doris inte trivdes på ridskolan fick hon åka tillbaka till försäljning i januari 2010 för hitta ett hem hos en privatperson.

Doris i hagen.

Flisan

Lisa köpte Flisan av klubben i februari 2009 och hon står som privathäst på klubben.

Lando

Maria köpte Lando av klubben i november 2008 och stod precis som privathäst på klubben tills han pga en skada fick avsluta sina dagar.

Lando i paddocken.

Uppdaterad: 05 DEC 2017 23:02 Skribent: Maria Lund